Over mij

Aangenaam, Ronnie Poeste, De worstmaker!

Nog ver voordat ik mijn rijbewijs haalde, zette ik als 16-jarige Drentse scholier aan de slagersvakschool al de eerste stappen in de slagerij. Inmiddels zijn we ruim 20 jaar ervaring in de branche verder. En is de liefde voor het ambacht alleen maar groter geworden.

 

Dit leidde er mede toe dat ik destijds door mijn toenmalige docent (en vervolgens collega) werd gevraagd om hem in zijn functie op te volgen bij de slagersopleidingen op de SVO vakopleiding food.

 

De afgelopen jaren heb ik in dat verband meermaals deelgenomen aan vakwedstrijden en daarbij ook diverse prijzen mogen behalen.

 

De worstmaker

In mijn werk als vakdocent haal ik er bijzonder veel plezier uit om mijn kennis en kunde te delen met anderen. Daarom ben ik enkele jaren geleden gestart om ook workshops te gaan geven aan groepen en kleine gezelschappen.

 

Voor de echte liefhebbers volgden ook snel de eerste food- en studiereizen, die ik organiseer naar onder meer de Italiaanse provincie Reggio Emilia. Om de oorsprong en de echte smaak van de Parmaham te ontdekken.

 

Vanuit diverse kanten groeide de vraag om ook mijn eigen droge worst te gaan produceren. Na wat bezinningen en enige noeste arbeid, zijn vanaf heden mijn eigen droge worsten hier verkrijgbaar. Gemaakt met een heldere en nuchtere filosofie: Gewoon een goede worst.

Ronnie Poeste,
De worstmaker

Op de hoogte blijven?

    Chat openen
    Hallo! Meer informatie over droge worst, spek of mijn workshops? Stuur me een berichtje!